Beton isolatie bouwmethode

Als bouwonderneming werken wij volgens ICF systeem. ICF is de afkorting voor Insulated Concrete Forms. Op legoliserende wijze worden de EPS bouwblokken opgestapeld en dienen als bekisting waarna deze worden volgestort met beton.

Waar bij traditionele bouw de bekisting wordt verwijderd op het moment dat het beton is uitgehard, blijft bij de ICF bouwmethode de bekisting zitten. EPS is namelijk een enorm goed isolatiemateriaal.

Op deze wijze kunnen twee arbeidsgangen samen worden gevoegd, namelijk de constructieve arbeidsgang en de isolerende arbeidsgang. Een tweede voordeel is het lichte gewicht van de bouwblokken.

Dit levert een actieve bijdrage aan een snellere bouwtijd.

Vorstrandbekisting

De vorstranden worden bekist met een U-vormige isolatiebekisting van 12.5 cm dikte, om elke vorm van knooppunt te vermijden.

Buitenwanden

Onze bouwblok is binnenmuur en isolatie in één. Van zodra de eerste laag een feit is, gaat het snel. Je kan de manier van werken vergelijken met Lego : rij per rij schakel je de blokken langs en op elkaar. De tand-groefverbinding garandeert een goede aansluiting.

Binnenwanden

Deze bouwblokken worden gebruikt om de dragende binnenmuren van uw woning te bouwen. Dankzij het handige kliksysteem wordt ecologisch bouwen kinderspel!

Technieken

Je kan gemakkelijk inkepingen maken voor je elektriciteits- en sanitaire leidingen

Dak

Je blijft steeds de keuze hebben tussen een plat of hellend dak.

Gevel

De buitengevel kan je afwerken naar keuze: met pleisterwerk, gevelplaten, hout, steenstrips, enz.

Contacteer ons

© CVC bouwgroep. All rights reserved
Staatsbaan 121A, 3210 Lubbeek
016/19 68 89
info@cvcprojecten.be